PVC STOLARIJA

PVC stolarija je najpopularniji građevinski materijal za izgradnju vrata i prozora u Srbiji, ali i u svetu, a razloga za to je nekoliko. Odlična toplotna, kao i zvučna izolacija su najznačajnije karakteristike ovog materijala, a najpovoljnija cena svakako ne igra malu ulogu u tome što se drvena stolarija najčešće zamenjuje PVC stolarijom. Ušteda koja se postiže smanjivanjem električnih računa za grejanje i hlađenje prostora predstavlja pravu investiciju jer će se uloženi novac brzo isplatiti, a termalna izolacija je neophodna u Srbiji gde imamo ekstremne zime i ekstremna leta.

PVC-om se može lako manipulisati što je i te kako bitno kada se menjaju prozori ili vrata nesvakidašnjih oblika kojih nema u standardnoj ponudi. PVC vrata i PVC prozori štede i vaše vreme jer posle ugradnje nećete imati potrebu da se puno bavite njima zbog njihove postojanosti, otpornosti na UV zračenje, lakog i jednostavnog čišćenja, kao i zbog toga što PVC nije podložan rđi, truljenju i napadu štetočina.

PVC PROZORI

Sam broj prozora u kući u odnosu na vrata je dovoljan pokazatelj ko igra ključnu ulogu u termalnoj i zvučnoj izolaciji objekta, a najbolja PVC stolarija može da obezbedi da prozori u vašoj kući ne budu rupe kroz koje će hladnoća i toplota marširati. Način ugradnje i tip materijala će osigurati da u blizini prozora neće biti promaje čak i kada su prozori zatvoreni, što je slučaj kod drvene stolarije i stare gvozdene.

Suprotno od drvenih prozora koje treba šmirglati i lakirati, PVC prozori zahtevaju samo povremeno brisanje vlažnom krpom, a ovaj materijal ne zadržava vodu te neće dolaziti do promene oblika prozora. Dostupnost PVC prozora u desetinama boja i čak u dezenima drveta omogućava i da vaša kuća zadrži svoj stari šmek čak i posle renoviranja.

PVC VRATA

Sam broj prozora u kući u odnosu na vrata je dovoljan pokazatelj ko igra PVC vrata napravljena od VEKA stolarija su garant da nikada nećete imati problema sa funkcionalnošću vrata u vašem domu, nećete morati da nogom podupirete donji deo vrata i da primenjujete silu kako bi vrata legla na svoje mesto i lepo se zatvorila. Ovo se dešava kod drvenih vrata zbog upijanja vode i atmosferskih uticaja na koje su PVC vrata u potpunosti otporna.

Ulazna vrata od PVC-a neće truleti, rđati ili bledeti i tako urušavati celokupni izgled vašeg doma, a sigurnosna ulazna vrata od ovog jakog materijala koja su pritom ojačana će vam omogućiti da lakše spavate ili ostavite dom praznim. PVC balkonska vrata su najbolji izbor za sve koji se nalaze blizu mora, jer slana voda ne može da ih ošteti, a sve što treba da izgledaju savršeno je da ih povremeno obrišete vlažnom krpom.